Pivovarna Laško Union
Menu

53. festival Pivo in cvetje Laško bo od 13. - 16. julija

Vrhunec poletja z odlično glasbo in veliko novostmi
Laško, Ljubljana, 9. maj – Letošnji festival Pivo in cvetje Laško, sicer največji glasbeni in turistični dogodek v Sloveniji, bo od četrtka, 13., do nedelje, 16. julija. Že triinpetdeseti festival bo vrhunec glasbenega poletja, ki prinaša pestro glasbeno dogajanje za vse generacije in vse glasbene okuse. Festival še vedno ostaja žanrsko najbolj odprt in cenovno najdostopnejši glasbeni dogodek v Sloveniji. Organizator in glavni pokrovitelj Pivovarna Laško Union (PLU) načrtuje nadaljnjo rast in razvoj festivala, ki dobiva vse bolj regionalni značaj. Veličastna interaktivna vodna simfonija z ognjeno predstavo bo zaradi svoje spektakularnosti na programu tako v petek, kot tudi v soboto.

Organizator in glavni pokrovitelj festivala Pivovarna Laško Union s svojo ekipo že od jeseni skrbno načrtuje triinpetdeseti festival Pivo in cvetje Laško, ki ponovno prinaša izjemen glasbeni program ter široko paleto dogodkov in aktivnosti.

Festival s poklonom kulturni in zgodovinski dediščini
Bogat nabor zanimivosti iz zgodovine, lokalne kulture in hortikulture je posebnost festivala Pivo in cvetje Laško. Festivalu dodaja zgodovinsko vrednost, saj spretno prepleta nekdanje življenje s sedanjostjo. Mesto Laško letos slavi dva pomembna mejnika - pred 790 leti je prejelo trške pravice in pred 90 leti mestne pravice. Del programa bo tako namenjen oživljanju zgodovine od časa podelitve mestnih pravic. Program ustvarjajo prizadevni člani različnih kulturnih, hortikulturnih, športnih in drugih društev v Laškem in okolici. Tudi letos bo festivalsko dogajanje še posebej bogato na zaključni dan, v nedeljo, ko bodo gostje priča tradicionalni paradi s sprevodom starodobnikov ter prikazu nekdanjega življenja v kraju.

Slovensko – mednarodna glasbena dimenzija
Glasbeni program ostaja najbolj pester med vsemi slovenskimi festivali, saj ponuja mnoge glasbene zvrsti, od popa do rocka, latino ritmov, muzikala in elektronske plesne glasbe, do narodnozabavne ter letos prvič tudi klezmerja. Letošnji festival ima zanimivo in svežo slovensko - mednarodno dimenzijo. Organizatorji so se potrudili, da bo otvoritev festivala povsem slovenska, saj bodo na vseh treh ključnih odrih, Zlatorog, Special (občinsko dvorišče) in Jubilejnik, nastopili domači izvajalci: Nude, Big Band Laško z Nuško Drašček ter Modrijani.

Na največjem odru Zlatorog, bodo prvi dan nastopili še: Riblja Čorba, Dan D in ameriška skupina Ugly Kid Joe. V petek bo na Zlatorogu donela glasba Prismojenih profesorjev bluesa, prvič v Sloveniji bo nastopila Djurova Bombaj Štampa, sledila pa bo legendarna skupina Level 42 ter priljubljeni Šank Rock. V soboto bodo zažigali San Di Ego, Big Foot Mama, avstralska skupina Airbourne, a to še ni vse, saj organizatorji na ta dan napovedujejo še ekskluzivno presenečenje iz Združenih držav Amerike.

Na odru Special na Občinskem dvorišču se bo po četrtkovi otvoritvi nadaljevala revija Big Bandov in sicer Big Band Krško, ki bodo presenetili s svojo predstavo Depeched z glasbo skupine Depeche Mode, s katero so nastopili tudi na Monterey Jazz Festivalu ter atrakcija iz Obale - Špičikuc. V petek bodo obiskovalci lahko prisluhnili izvrstnim Teo Collori in Momento Cigano, imenitnemu BRO-ju ter izraelski klezmer skupini Ramzeilech. A tudi tu se obeta edinstveno presenečenje, ki ga bodo organizatorji razkrili kasneje, obljubljajo pa doživetje z najbolj pestro mešanico glasbenih zvrsti, kar smo jih kdaj slišali v Sloveniji. Sobotni program otvarja Marko Hatlak in FUNtango z gostom Iztokom Mlakarjem, nato pa priljubljeni Hamo&Tribute 2 Love, ameriška skupina Izzy and the Catastrophics ter eden trenutno najbolj vročih pevcev iz Španije - Chiki Lora s svojo izvrstno skupino.

Na odru Jubilejnik bo po nastopu Modrijanov v četrtek najprej uradna otvoritev festivala, nato pa sledita nastopa Jana Plestenjaka in za zaključek še en vrhunec z Modrijani. V petek bodo nastopili Ditka, nato legendarni Avsenikov tercet z najbolj prepoznavnimi glasovi Ansambla bratov Avsenik – Jožico Svete, Joži Kališnik ter Alfijem Nipičem. Večer bo nadaljeval Tony Cetinski, za prijetno nadaljevanje večera pa bo poskrbel Alfi s svojimi muzikanti. V soboto pa bodo program odprli in zaključili Poskočni muzikanti, vmes pa bo gotovo največ navdušenja požela britanska zveznica Samantha Fox s svojo skupino ter skupina Kingston.

Na odru Malt, kjer kraljuje elektronska plesna glasba, organizatorji napovedujejo revijo vidnih slovenskih DJ-jev, v četrtek pa bo nastopil tudi britanski didžej Mr. Doris, v petek pa prav tako britanski tandem The Allergies.

V Kulturnem centru Laško si lahko obiskovalci v okviru rednega programa centra obetajo ogled slovenskega muzikala Alpska saga, ki je svoj navdih našel v izjemnem uspehu naše nepozabne skupine Agropop.

Na letošnjem festivalu Pivo in cvetje se tako ponovno obeta preko 60 vrhunskih glasbenih dogodkov. Ne gre pozabiti tudi na nastope pihalnih skupin in izjemno bogatega etnografskega ter kulturnega programa. Vizualni vrhunec festivalskega dogajanja ostaja veličastna interaktivna Vodna simfonija in ognjena predstava, edinstven spektakel, ki ima letos zgodovinsko tematiko od Keltov in Rimljanov naprej. Prav zaradi njene izjemnosti jo bodo deležni gostje tako v petek, kot tudi v soboto, ob 22h.

Več informacij na www.pivoincvetje.si.

Alenka Rozman

Vodja komuniciranja

+386 (0)31 545 555

Pivovarna Laško Union

Ste polnoletni?

Vsebina strani je dostopna le starejšim od 18 let.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.