Pivovarna Laško Union
Menu
Družba HEINEKEN bo do leta 2030 ogljično nevtralna na področju proizvodnje

Družba HEINEKEN bo do leta 2030 ogljično nevtralna na področju proizvodnje

Danes je družba HEINEKEN, del katere je tudi Pivovarna Laško Union, napovedala novo ambicijo doseganja ogljične nevtralnosti lastne proizvodnje do leta 2030, do leta 2040 pa na nivoju celotne oskrbne verige.

To je prva zaveza v nizu osvežene trajnostne strategije Varimo boljši svet, ki tvori pomemben del nove strategije za uravnoteženo rast podjetja EverGreen. "V prihajajočem desetletju se bomo v družbi HEINEKEN zavzemali za pospešitev izvajanja ukrepov na področju okoljskih zavez. Do leta 2030 želimo biti ogljikovo nevtralni v naši proizvodnji in s tem izpolniti cilj o omejitvi globalnega segrevanja na manj kot 1,5 stopinje Celzija, kot to predvideva pariški podnebni sporazum. S povečanjem energetske učinkovitosti bomo zmanjšali emisije in pospešili prehod na obnovljive vire energije«, sporoča CEO družbe HEINEKEN in predsednik izvršnega odbora Dolf van den Brink.

"Velik del skupnega ogljičnega odtisa, ki presega proizvodnjo, izhaja iz kmetijstva, embalaže, distribucije in področja hlajenja. To pomeni, da bomo v tesnem partnerstvu z dobavitelji in partnerji dosegli naš ambiciozni cilj ogljične nevtralnosti v oskrbni verigi do leta 2040. Vemo, da lahko HEINEKEN uspeva le, če naš planet in skupnosti, v katerih delujemo, uspevajo. Zahvaljujem se našim globoko predanim zaposlenim za njihovo strast do te teme. Skupaj bomo varili boljši svet."

Alenka Rozman

Vodja komuniciranja

+386 (0)31 545 555

Pivovarna Laško Union

Ste polnoletni?

Vsebina strani je dostopna le starejšim od 18 let.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.