Pivovarna Laško Union
Menu
Družba HEINEKEN, del katere je tudi Pivovarna Laško Union, s prenovljeno trajnostno strategijo dviguje letvico zavez trajnosti in odgovornosti do leta 2030

Družba HEINEKEN, del katere je tudi Pivovarna Laško Union, s prenovljeno trajnostno strategijo dviguje letvico zavez trajnosti in odgovornosti do leta 2030

Na svetovni dan Zemlje družba HEINEKEN, del katere je tudi Pivovarna Laško Union, predstavlja prenovljeno trajnostno strategijo Varimo boljši svet in dviguje letvico z novimi zavezami na področju trajnosti in odgovornosti do leta 2030. Prizadevanja v okviru prenovljene trajnostne strategije so tesno povezana s poslovanjem in se dotikajo treh ključnih področij: ohranjanja okolja, družbene trajnosti in odgovorne potrošnje za bolj odgovorno, pravično in zdravo družbo.

Zaveze iz trajnostne strategije 'Varimo boljši svet – dvignimo letvico 2030' odsevajo poslovno strategijo skupine HEINEKEN, imenovano EverGreen, kjer sta trajnost in odgovornost podstat celotnega delovanja. V preteklem desetletju je družba ustvarila pomemben napredek, v novem desetletju pa želi letvico pričakovanj in dosežkov dvigniti še višje.

V okviru okoljskih zavez družba HEINEKEN, del katere je tudi Pivovarna Laško Union, stopa na pot doseganja ogljične nevtralnosti v celotni verigi vrednosti, maksimizacije krožnosti in uravnoteženega ravnanja z vodo. V zavezah družbene trajnosti izpostavljajo, da bodo varili kulturo, ki bo spodbujala vključenost in raznolikost, krepili pravična in varna delovna mesta ter podpirali skupnosti, kjer lahko naredijo pozitivne spremembe. V okviru zavez odgovornosti pa bodo še naprej zagovorniki zmernosti, naslavljali bodo škodljive posledice uživanja alkohola in ponudili brezalkoholne različice pijač ter tako potrošnikom omogočili izbiro.

V družbi HEINEKEN se zavedajo, da dejanja govorijo več kot besede in da je resnična in trajna sprememba mogoča le kot rezultat skupnih prizadevanj. Zato pri obravnavi pozitivnega vpliva strategije Varimo boljši svet na celoten ekosistem HEINEKENA razmišljajo in delujejo celostno. Svoja prizadevanja bodo tudi v prihodnje snovali in izvajali v sodelovanju z zaposlenimi, partnerji in dobavitelji, nevladnimi organizacijami, vladami, lokalnimi skupnostmi in drugimi deležniki.

Oglejte si predstavitveni video 'Varimo boljši svet – dvignimo letvico 2030' na: https://youtu.be/fepkirV-9vc

Več o trajnostni strategiji 'Varimo boljši svet – dvignimo letvico 2030'  na https://plu.nalegende.si/sl/trajnostni-razvoj/ 

Oglejte si predstavitveni video 'Varimo boljši svet – dvignimo letvico 2030'

Alenka Rozman

Vodja komuniciranja

+386 (0)31 545 555

Pivovarna Laško Union

Ste polnoletni?

Vsebina strani je dostopna le starejšim od 18 let.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.