Pivovarna Laško Union
Menu

Heineken 0.0 odslej varijo tudi v Laškem

Pivovarna Laško Union s proizvodnjo brezalkoholnega piva Heineken 0.0 v Pivovarni Laško krepi svojo vlogo izvoznega središča znotraj skupine Heineken

Ljubljana, 31. julija 2019: Pivovarna Laško Union (PLU), ki je del skupine Heineken, je od julija letos proizvajalka brezalkoholnega piva Heineken 0.0. Podjetje je z dvomilijonsko investicijo uspešno zaključilo kvalifikacijo za proizvodnjo in polnjenje te vrste piva v Pivovarni Laško. PLU tako krepi svojo vlogo kot pomembno izvozno središče znotraj skupine Heineken. Hkrati podjetje v skladu s ponudbo brezalkoholnega piva uresničuje zavezo iz trajnostne strategije pri spodbujanju odgovornega pitja.

Pivovarna Laško Union je za vzpostavitev proizvodnje piva Heinekena 0.0, ki ne vsebuje alkohola, v svojem obratu v Laškem investirala dva milijona evrov. Po prvih testih proizvedene brezalkoholne različice v mesecu maju so rezultati analize vzorcev potrdili, da slovenski Heineken 0.0 ustreza predpisanemu globalnemu standardu skupine Heineken za proizvodnjo tega piva, zato je julija letos lahko stekla redna proizvodnja v Sloveniji.

Zooullis Mina, glavni direktor v Pivovarni Laško Union, je izpostavil pomembnost tega mejnika za podjetje in nadaljnje priložnosti za poslovno rast: »Proizvodnja Heinekena 0.0 v Sloveniji je izkaz zaupanja matične družbe Heineken in dokaz, da imamo v Pivovarni Laško Union potrebno znanje, veščine in tehnologijo za proizvodnjo piva, ki ustreza visokim standardom kakovosti. Z vidika skupine Heineken ima Slovenija strateški položaj. Načrtujemo, da bo količina proizvedenega piva Heineken 0.0 v Pivovarni Laško na letni ravni naraščala v skladu s povpraševanjem na domačem in izvoznih trgih.«

Pivovarna Laško Union je v zadnjih treh letih (2016-2018) močno okrepila svojo izvozno usmerjenost. Podjetju se kot delu skupine Heineken iz leta v leto odpirajo novi trgi in novi prodajni kanali, prav tako podjetje širi portfelj izdelkov. S proizvodnjo Heinekena 0.0 Pivovarna Laško Union odslej oskrbuje Hrvaško, Bosno in Hercegovino ter Srbijo. Avgusta bo slovenski Heineken 0.0 na voljo še na italijanskem in bolgarskem trgu, kasneje pa med drugim tudi v Grčiji.

Prav tako v PLU opažajo, da povpraševanje po brezalkoholnih pijačah narašča. Kot družbeno odgovorno podjetje si v skladu z lastno trajnostno strategijo prizadevajo za odgovorno pitje, kar uresničujejo na dveh ravneh. Na eni strani ponujajo izdelke Izbira 0,0 %, torej pijače z manj ali brez alkohola, kot so denimo Heineken 0.0, Laško Malt in Union Radler. Hkrati spodbujajo potrošnike k odgovornemu pitju. V ta namen so v začetku julija letos v sodelovanju s partnerji – Gasilska Zveza Slovenije, Planinska zveza Slovenije, AMZS in Olimpijski komite Slovenije - podpisali Zavezo za odgovorno pitje, s katero se zavezujejo za aktivno ozaveščanje javnosti o odgovornem pitju in za zmernost pri uživanju alkohola.

Več o pivu Heineken 0.0 preberite na spletni strani https://www.heineken.com/si/heineken00

 

Alenka Rozman

Vodja komuniciranja

+386 (0)31 545 555

Pivovarna Laško Union

Ste polnoletni?

Vsebina strani je dostopna le starejšim od 18 let.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.