Pivovarna Laško Union
Menu
Od leta 2023 dalje uporabljamo 100 % elektriko iz obnovljivih virov ter nadaljujemo z zavzetim zniževanjem emisij ogljikovega dioksida

Od leta 2023 dalje uporabljamo 100 % elektriko iz obnovljivih virov ter nadaljujemo z zavzetim zniževanjem emisij ogljikovega dioksida

V Pivovarni Laško Union nadaljujemo z vpletanjem trajnostnih in odgovornih praks v vse pore našega poslovanja. Postale so del našega vsakdana. Svojo odgovornost do skupnosti in okolja izkazujemo z izvajanjem trajnostne strategije ‚Varimo boljši svet‘. Povzetek številnih izvedenih aktivnosti za preteklo leto tik pred svetovnim dnevom Zemlje predstavljamo v novem trajnostnem poročilu.

V Pivovarni Laško Union pivo varimo s ponosom, strastjo, inovativnostjo in predanostjo kakovosti.

Delujemo na treh področjih naše trajnostne poti, ki nas vodi k doseganju ničelnih emisij ogljikovega dioksida, do vključujočega, poštenega in pravičnega sveta ter do zmerne in neškodljive potrošnje. V praksi to pomeni naša prizadevanja, da ne izvajamo aktivnosti na enem področju na račun drugega. To je tudi bistvo celostnega koncepta trajnosti – enakomerno uravnoteženje okoljskih, družbenih in ekonomskih dejavnikov.

Na poti do ogljične nevtralnosti smo količino emisij zmanjšali že za 66 % glede na referenčno leto 2018, krožnost pa maksimiziramo z ohranjanjem deleža mešanih komunialnih odpadkov pod 1 %. V letu 2023 smo porabili 4,01 hl vode za vsak liter proizvedenih izdelkov. 

Spodbujamo vključenost in raznolikost v podjetju. Delež žensk v upravljanju organizacije je konec leta 2023 znašal 62,5 %, vsi naši vodje so opravili izobraževanje za vključujoče vodenje.

Našim potrošnikom vedno ponudimo izbiro, zato vse tri blagovne znamke piva na slovenskem tržišču ponujajo izdelke z 0,0 % vsebnostjo alkohola. O škodljivih posledicah uživanja alkohola ter odgovornem pitju smo v partnerstvu ozaveščali mlade voznike.

V letu 2024 se bomo prednostno osredotočali na implementacijo Direktive trajnostnega korporativnega poročanja. CSRD bo imel širok organizacijski vpliv – vključno z upravljanjem, strategijo, sistemi, procesi in kontrolami – in številne funkcije so vključene v njegovo izvajanje. Verjamemo, da bomo s tem dodatno nadgradili ter izboljšali sistem transparentnosti in primerljivosti naše organizacije.

Tradicija in dejavnost Pivovarne Laško Union je stara skoraj 200 let. Naša odgovornost je, da s trajnostno transformacijo – pri kateri mislimo tudi na generacije, ki prihajajo za nami – še naprej pišemo uspešno pivovarsko zgodbo in z ambiciozno vizijo podjetje popeljemo v prihodnost – v prihodnjih 200 let in naprej.

Pregled naših dosežkov v preteklem letu si preberite v Trajnostnem poročilu za leto 2023

Alenka Rozman

Vodja komuniciranja

+386 (0)31 545 555

Pivovarna Laško Union

Ste polnoletni?

Vsebina strani je dostopna le starejšim od 18 let.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.