Pivovarna Laško Union
Menu

Na Dobrči se je kljub dežju zbralo 400 dobrodelnih planincev

Akcija Gremo v Hribe v organizaciji Planinske zveze Slovenije z močno podporo Pivovarne Laško in letos z roko v roki tudi z Gorsko reševalno zvezo Slovenije, skrbi za mobilizacijo slovenskega naroda, da ta še raje zaide v naše prelestne planine, hribe in gore.

V letošnjem letu na petih poučnih družabnih dogodkih v hribih, kjer je poskrbljeno za povezovanje in krepitev lokalnih okolij ter spodbujanje medsebojne pomoči za širše družbeno dobro, bomo zbirali podpise obiskovalcev, v imenu katerih bo za vsak podpis namenjen (najmanj) en euro. Letošnja donacija bo podarjena Gorski reševalni službi Slovenije ter njihovih izpostavam v Tržiču, Bohinju, Tolminu, Celju in Mojstrani. Zakaj? Ker se zavedajo problematike gorskih reševalcev v Sloveniji in ker spodbujajo ter osveščajo ljudi, da je le zdravo in odgovorno dovolj dobro in varno.
Vrhove v organizaciji Gremo v hribe slovenski hodci osvajajo že deseto leto. Vsako leto – ne glede na vreme - na vrhove povabijo na tisoče ljudi z dobrodelnostjo v srcu in znojnimi sragami ponosa na čelu. Doslej se je s pomočjo donacij nabralo že preko 80.000 eurov.

Prvi dogodek se je zgodil v soboto 18. maja pri Koči na Dobrči. Skoraj 400 planincev se je kljub turobnemu vremenu udeležilo dogodka. Gorski reševalci z vrst tržiške gorsko reševalne službe so prikazali, kako poteka reševanje v gorah ter predstavili osnovne prijeme prve pomoči. Da nikoli ni dolgčas poskrbi izurjena ekipa #gremovhribe tudi s številni nagradnimi družabnimi igricami, najmlajši pa se medtem lahko igrajo ter ustvarjajo v poučnih delavnicah namenjenim prav njim.

STE VEDELI?

V poznih 50. letih prejšnjega stoletja je etiketo legendarnega slovenskega piva zasedlo mitološko bitje, Zlatorog. Z gorniško hrabrostjo v očeh in popolno telesno nedotakljivostjo zlate roge ponosno bohoti čez svojo znamenito razgledno točko še danes. S točke, ki se nahaja pod Škrlatico, natančneje na koordinatah 46° 25'38.0''N 13° 49'26.0’’E, se nam ponuja razgled, ki ga v svoji podobi nosi slovenska blagovna znamka, ki ne vari samo piva. Tista znamka, ki že deseto leto zapored skrbi, da Slovenci še raje zahajamo v hribe!

Pravljični kotički Zlatorogovega kraljestva niso le mit. Pojdite v hribe. Za zdravo življenje in dober namen!

Naslednjič se bomo družili v Mojstrani v sodelovanju s Slovenskim planinskim muzejem, ko bodo praznovali Dan slovenskih gorskih reševalcev, počastili Slovensko muzejsko poletno noč ter prej, seveda, obiskali mistično »Zlatorogovo točko« pod Škrlatico.

Prikazna vaja reševanja ekipe gorskih reševalcev iz Tržiča. To so ti požrtvovalni posamezniki, ki prostovoljno rešujejo življenja, če nas v hribih doleti nesreča. Njim gre letošnja donacija akcije #gremovhribe.

&nbsp

Prvega dogodka letošnje akcije Gremo v hribe se udeležil tudi glavni direktor družbe Pivovarna Laško Union, Zoouilis Mina, ter s tem pokazal, da tudi sam živi to, za kar se zavzema podjetje, ki ga vodi. Na fotografiji s podpredsednikom Gorske reševalne zveze Slovenije, Robertom Šušanjem.

&nbsp

Med 8. in 16. uro se na vsaki planinski lokaciji odvije pester program. Od izobraževalnih delavnic o osnovah prve pomoči, otroških ustvarjalnih delavnic do številnih družabnih nagradnih iger. Vse začinjeno s plesom in veliko dobre volje.

Alenka Rozman

Vodja komuniciranja

+386 (0)31 545 555

Pivovarna Laško Union

Ste polnoletni?

Vsebina strani je dostopna le starejšim od 18 let.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.