Pivovarna Laško Union
Menu

Na ustanovni seji Združenja slovenskih pivovarjev pod okriljem GZS je bil za predsednika imenovan Jernej Smolnikar, Pivovarna Laško Union

Ljubljana, 27. novembra 2019 – Združenje slovenskih pivovarn je od danes del največje reprezentativne Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pod okriljem GZS-Gospodarske zbornice Slovenije. Na letošnji avgustovski Skupščini Združenja slovenskih pivovarn so člani soglasno potrdili sklep o prehodu na Gospodarsko Zbornico Slovenije. Na današnji ustanovni seji Združenja na GZS so bili potrjeni prvi smeli načrti za krepitev najpomembnejših skupnih aktivnosti članstva pivovarske branže.

Ustanovna seja Združenja slovenskih pivovarn v organizaciji GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP) je povezala v novi organizaciji 21 predstavnikov različnih pivovarskih podjetij poleg panožnega Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije. (Pivovarna Laško Union d.o.o., pivovarna Reservoir dogs, Pivovarna Over Mura, pivovarna Tektonik, pivovarna Mali Grad, pivovarna Maister, pivovarna Green gold, Pivovarna Clef-savinjska pivovarna, Pivovarna Vizir, pivovarna Time Brewery, pivovarna Hopsbrew, pivovarna Ressel, pivovarna Racon-Crazy duck, pivovarna Gastro Ptuj, Pivovarna Frizi beer, Pivovarna Roth, Mariborska pivovarna, pivovarna Kostanj, pivovarna Emonec, pivovarna Haler, pivovarna Lobik.

V Upravni odbor Združenja slovenskih pivovarn pri ZKŽP je bil za predsednika izvoljen Jernej Smolnikar, Pivovarna Laško Union, predstavnik največjega slovenskega pivovarja, za podpredsednika pa sta bila izvoljena Andrej Sluga, Reservoir dogs kot predstavnik novodobnih malih pivovarn in Albin Hozjan, Over Mura pivovarna, kot predstavnik gostinskih malih pivovarn. Združenje bo tudi v prihodnje stremelo k povezovanju in iskanju najboljših partnerjev za sodelovanje in podpori in spodbudi branže skupne projekte z jasno zavezanostjo za odgovorno poslovno prakso, zdravega odnosa do družbe in okolja.

Izjava novoizvoljenega predsednika Združenja slovenskih pivovarn, Jerneja Smolnikarja: »Zahvaljujem se vsem članom, ki so mi izkazali zaupanje za vodenje Združenja v naslednjih letih. Verjamem, da je to tudi izkaz zaupanja Pivovarni Laško Union, ki je bila leta 2016 pobudnik ustanovitve Združenja slovenskih pivovarn. Kot novi predsednik lahko napovem, da bova sam osebno in z menoj tudi družba Pivovarna Laško Union še naprej podpirala aktivnosti povezovanja in sodelovanja znotraj panoge. Pri tem želim izpostaviti pomen krepitve sodelovanja med pivovarji v Sloveniji kot tudi povezovanje in sodelovanje z evropskimi pivovarnami (The Brewers of Europe) ter sodelovanje z odločevalci pri snovanju sprememb zakonodaje, ki vpliva na poslovanje pivovarn. Združenje bo še naprej podpiralo pobude za krepitev vloge pivovarjev na področju varne hrane, ozaveščanje o odgovornem uživanju piva in samoregulacijo proizvajalcev.

Verjamem, da je za prihodnost pivovarstva potrebno zasledovati smernice trajnostnega razvoja, zato bo Združenje pospeševalo razvoj dobrih praks na tem področju. Nenazadnje, spoštujemo stroko in bomo v prihodnje spodbujali še več izmenjave znanj, ki so vezana na našo dejavnost, tako med pivovarji kot z znanstvenimi institucijami. Veselim se prispevka in aktivne vloge vsakega posameznega člana Združenja pri ustvarjanju prihodnosti slovenskega pivovarstva.«

Združenje slovenskih pivovarn je v Sloveniji aktivno že od leta 1997, takoj po osamosvojitvi Slovenije. Je član Evropskega Združenja pivovarjev in od leta 2016 so se Združenju, poleg ustanovnih članov Pivovarne Laško in Union, Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije in zdaj že dolga leta zaprte Štajerske pivovarne, pridružili in ga še bolj povezali tudi slovenski manjši pivovarji. Članstvo je iz leta v leto močnejše in polno strokovnih in poslovnih izzivov. Kljub različnim interesom članov glede na velikost podjetij in razvojne faze, so izzivi vsem skupni, prioritete se usklajujejo s konsenzom in spoštovanjem do svojih podjetij, partnerjev, poslovnega in družbenega okolja. Vse to je vedno znova pomembnejši izziv za vsa zavezana in povezana podjetja, s priključitvijo Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS pa so pogledi v prihodnost še bolj odločni in motivirani.

Alenka Rozman

Vodja komuniciranja

+386 (0)31 545 555

Pivovarna Laško Union

Ste polnoletni?

Vsebina strani je dostopna le starejšim od 18 let.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.