Pivovarna Laško Union
Menu

Ob mednarodnemu dnevu piva: osvežite se, vendar odgovorno!

Vsak prvi petek v avgustu proizvajalci in ljubitelji piva po vsem svetu praznujemo mednarodni dan piva. Ta dan proslavljamo tudi v Pivovarni Laško Union. Gostje Pivnice Union lahko v petek, 2. avgusta 2019, uživajo v ugodnejši ponudbi prvovrstnega piva. Ob tem vse pivoljube spodbujamo k odgovornemu uživanju alkohola in pokušnji naših izdelkov Izbira 0,0 %, torej pijač z manj ali brez alkohola.

Pijača prijateljstva, nektar bogov … ali preprosto – pivo. Ta pijača, zvarjena iz štirih ključnih sestavin – vode, hmelja, sladu in kvasa –, je skozi zgodovino osvojila pretežni del sveta. Leta 2007 je dobila tudi svoj praznik, mednarodni dan piva. Dan je namenjen druženju ljudi po vsem svetu ob okusnem pivu in počastitvi proizvajalcev in vseh zaslužnih za raznoliko ponudbo piva.

Letošnji praznik piva sovpada z zaključkom 57. kongresa Mednarodne hmeljarske organizacije, ki ga od 29. julija do 2. avgusta v Ljubljani in Žalcu prireja Združenje slovenskih hmeljarjev. Dogodek kot zlati sponzor podpiramo v Pivovarni Laško Union, kjer se zavedamo pomembnosti kakovostnih naravnih surovin, kot je hmelj, za proizvodnjo prvovrstnega piva.

»Kot največji proizvajalec piva v Sloveniji v Pivovarni Laško Union uživamo v tradiciji proslavljanja mednarodnega dneva piva. Dan je poklon vsem členom v dobavni verigi, ki so z vsakodnevnim trudom zaslužni, da ljubiteljem ponudimo kakovostno pivo. Ob tem prazniku letos našim obiskovalcem v Pivnici Union omogočamo ugodnejše svetlo in nefiltrirano pivo Union ter nepozabno kulinarično doživetje. Hkrati je ta dan priložnost za spodbujanje kulture odgovornega pitja. Pivoljube zato pozivamo, da poskusijo tudi izdelke Izbira 0.0 %, to so Heineken 0.0, Laško Malt 0.0 in Union Radler 0.0,« je poudaria Tanja Subotić Levanič, direktorica korporativnih odnosov v Pivovarni Laško Union.

V Pivovarni Laško Union smo v okviru lastne trajnostne strategije zavezani spodbujanju odgovornega pitja. Hkrati smo v začetku julija letos v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije, Planinsko zvezo Slovenije, AMZS in Olimpijskim komitejem Slovenije podpisala Zavezo za odgovorno pitje, s katero se zavezujemo za aktivno ozaveščanje javnosti o odgovornem pitju in za zmernost pri uživanju alkohola.

Več o dogodku v Pivnici Union ob mednarodnem dnevu piva najdete TUKAJ.

Vsem obiskovalcem želimo obilo užitka ob našem pivu!

Alenka Rozman

Vodja komuniciranja

+386 (0)31 545 555

Pivovarna Laško Union

Ste polnoletni?

Vsebina strani je dostopna le starejšim od 18 let.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.