Pivovarna Laško Union
Menu
Pivovarna Laško Union v 2022 uspešno krmarila v zahtevnem in nestanovitnem okolju

Pivovarna Laško Union v 2022 uspešno krmarila v zahtevnem in nestanovitnem okolju

V 2022 je Pivovarna Laško Union (PLU), ki je del skupine HEINEKEN, uspešno naslavljala izzive zahtevnega in nestanovitnega okolja, kaže letno poročilo družbe za preteklo leto.

V podjetju smo v letu 2022 zabeležili uspešno rast v kategoriji piva in povečali čisti prihodek za 11 odstotkov v primerjavi z letom 2021. Lotili smo se številnih transformacijskih projektov ter rastli v segmentih vrhunskih in brezalkoholnih piv, kjer smo predstavili inovacije in še izboljšali portfelj izdelkov.

Gospodarski obeti za leto 2023 ostajajo nestanovitni glede na geopolitične negotovosti. Kljub temu imamo dobro izhodišče in bomo še naprej vlagali v naše poslovanje v Sloveniji. Slovenski trg piva ponuja obilo priložnosti za nadaljnji razvoj podjetja in širitev proizvodnje blagovnih znamk ter izdelkov na osnovi piva in malta. Naš naložbeni program v višini več kot 30 milijonov evrov je osnova za investicije na lokacijah tako v Laškem kot v Ljubljani, kar bo omogočilo rast poslovanja na domačem in izvoznih trgih. S tem uresničujemo cilj, da Pivovarna Laško postane ena izmed večjih pivovarn v regiji, Slovenija pa ostane proizvodno središče širše evropske regije.

Naložbe so tudi gonilo nadaljnjega razogljičenja naših pivovarn. Z izvajanjem strategije EverGreen zagotavljamo dolgoročno trajnostno ustvarjanje vrednosti, dvigujemo letvico trajnosti in odgovornosti ter razvijamo našo kulturo, operativni model in zmogljivosti. Tako kot doslej nas tudi v prihodnje vodi naše poslanstvo, da v radosti sožitja varimo dobro družbo in navdihujemo boljši svet.

Podrobnosti o našem delovanju in dosežkih preberite v Letnem poročilu 2022 ali kratkem povzetku rezultatov.

Alenka Rozman

Vodja komuniciranja

+386 (0)31 545 555

Pivovarna Laško Union

Ste polnoletni?

Vsebina strani je dostopna le starejšim od 18 let.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.