Pivovarna Laško Union
Menu
Pivovarna Laško Union zaključuje proizvodnjo brezalkoholnih pijač na ljubljanski lokaciji

Pivovarna Laško Union zaključuje proizvodnjo brezalkoholnih pijač na ljubljanski lokaciji

S koncem novembra se zaključuje licenčna proizvodnja brezalkoholnih pijač blagovnih znamk Sola in Zala na ljubljanski lokaciji Pivovarne Laško Union. Status zaposlenih na področju oskrbne verige, ki so vezani na znamki Sola in Zala, smo od januarja 2023, ko je bil izveden prenos lastništva obeh blagovnih znamk, obravnavali prioritetno in z vso skrbnostjo. PLU ostaja povezana z znamkama, saj bo še naprej izvajala in nosila odgovornost za njuno distribucijo v Sloveniji.

V januarju 2023 je Pivovarna Laško Union prenesla lastništvo blagovnih znamk Sola in Zala na podjetje Nika Bev d.o.o.. Skladno s prodajno pogodbo se s koncem novembra zaključuje licenčna proizvodnja brezalkoholnih pijač na naši ljubljanski lokaciji.

V PLU se zavedamo, da je odločitev o prodaji blagovnih znamk brezalkoholnih pijač vplivala na zaposlene na področju oskrbne verige, ki so vezani na blagovni znamki Sola in Zala. Vsa vprašanja, ki zadevajo naše zaposlene, v podjetju Pivovarna Laško Union obravnavamo z vso skrbnostjo in skladno s slovensko zakonodajo.

To velja tudi za zaustavitev proizvodnje izdelkov Sola in Zala na naši ljubljanski lokaciji, zaradi česar smo vročili odpovedi delovnega razmerja 50 zaposlenim.

Na ljubljanski lokaciji Pivovarne Laško Union po zaključku proizvodnje brezalkoholnih pijač ostaja zaposlenih več kot 170 zaposlenih. Z zaposlenimi na področju oskrbne verige, na katere je neposredno vplivala prodaja blagovnih znamk Sola in Zala, smo v tesnem sodelovanju s socialnimi partnerji obravnavali vprašanja, ki zadevajo spremembo njihovega statusa.

Zaposlenim smo skladno z njihovimi znanji in kompetencami ponudili druga delovna mesta v podjetju. V primeru, da zaposleni niso sprejeli te možnosti, jim pripada odpravnina, ki je skladna s kolektivno pogodbo podjetja. Vse odpravnine so bile izplačane povsem skladno z veljavnimi delovno-pravnimi predpisi in davčno zakonodajo ter s podjetniško kolektivno pogodbo, ki velja za PLU. Podjetniška kolektivna pogodba je na področju odpravnin veliko bolj ugodna za zaposlene kot jo opredeljuje zakon o delovnih razmerjih.

Tesno smo sodelovali tudi z Zavodom RS za zaposlovanje. Zaposlenim, ki zapuščajo naše podjetje s koncem novembra, je Zavod RS za zaposlovanje predstavil pravice in obveznosti iz naslova prijave za primer brezposelnosti. Prav tako smo organizirali predstavitve osmih podjetij, ki so izrazila zanimanje za zaposlitev naših sodelavcev. Ta podjetja so na našem dogodku, ki je potekal v oktobru, že opravila razgovore s potencialnimi kandidati.

Mesto Ljubljana je vedno bilo in bo za nas tudi v prihodnje ostalo zibelka in dom naše blagovne znamke Union, zato bomo tudi v prihodnje prisotni na tej lokaciji. Naša pivovarska dediščina bo ostala temelj naslednjega poglavja te lokacije skozi mestno pivovarno Union na obstoječi lokaciji, ki bo skupaj z muzejem in Pivnico Union kot Centrom odličnosti Union pripovedovala zgodbo blagovne znamke Union in zagotavljala celovito izkušnjo piva v ambientu, ki bo v harmoniji s svojim okoljem.

PLU bo ostala povezana z znamkama, saj bo še naprej izvajala in nosila odgovornost za njuno distribucijo v Sloveniji.

PLU se zavzema za izpolnjevanje pričakovanj potrošnikov in kupcev v kompleksnem in hitro spreminjajočem se okolju z osredotočanjem na svojo osnovno pivovarsko dejavnost. Odločitev o prodaji Sole in Zale je bila sprejeta v kontekstu dolgoročnih načrtov družbe PLU, ki predvidevajo stalno rast in širitev proizvodnje blagovnih znamk in izdelkov na osnovi piva in slada. Še naprej bomo investirali v poslovanje v Sloveniji. Pripravljen imamo triletni investicijski program v skupni višini več kot 30 mio evrov. Med večjimi investicijami bodo projekti, kot so izboljšanje poti do trga in distribucijskih zmogljivosti z naložbo v veletrgovino Davidov hram, naložba za ljubljansko lokacijo z zavzetostjo za ohranitev svoje pivovarske dediščine v mestu s pivovarno, ki bo bolj prilagojena lokaciji in okolici, nadaljnje naložbe pa so načrtovane tudi za Pivovarno Laško, ki bo s tem postala ena večjih pivovarn HEINEKEN-a v regiji. Tudi sedež PLU ostaja v Ljubljani.

Ostale novice

Alenka Rozman

Vodja komuniciranja

+386 (0)31 545 555

Pivovarna Laško Union

Ste polnoletni?

Vsebina strani je dostopna le starejšim od 18 let.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.