Pivovarna Laško Union
Menu
Pivovarski mojstri Pivovarne Laško Union v ključnem trenutku še bolj povezani, v Ljubljani načrtovana nova mestna Pivovarna Union

Pivovarski mojstri Pivovarne Laško Union v ključnem trenutku še bolj povezani, v Ljubljani načrtovana nova mestna Pivovarna Union

V Pivovarni Laško Union bomo morali proces varjenja piv blagovne znamke Union prenesti v našo pivovarno v Laškem.

Ta odločitev je posledica preventivne neodvisne varnostne ocene 35-let starega hladilnega sistema v Pivovarni Union, ki je pokazala, da ni več primeren za obratovanje in bi v prihodnje lahko predstavljal pomembno varnostno tveganje. Zaradi tega moramo žal del proizvodnje, ki je vezan na dotični hladilni sistem, ustaviti. Tako bosta varjenje in fermentacija piva Union prenešena v našo pivovarno v Laškem, kjer pričakujemo, da se bo proizvodnja začela najkasneje januarja 2022. Ta sprememba ne bo vplivala niti na naš portfelj izdelkov niti na blagovno znamko Union. Na lokaciji Pivovarne Union bodo ostale dejavnosti pakiranja in logistike piva Union. Proizvodnja brezalkoholnih pijač in vode ter upravne in korporativne funkcije svoje lokacije ne spreminjajo, enako velja za Pivnico Union in muzej Union Experience.

Prenos dela pivovarske proizvodnje v Laško bo omogočil našo nadaljnjo rast in razvoj, saj obstoječa lokacija v mestnem središču v Ljubljani trenutno to omejuje. Vpliv prenosa dela proizvodnje na zaposlene še ni natančno določen. Kot vedno doslej, bomo v Pivovarni Laško Union zagotovili, da bodo zaposleni, ki bodo to spremembo občutili, obravnavani s potrebnim spoštovanjem. Kljub temu želimo v podjetju zagotoviti nadaljevanje poslovanja in posledično ohraniti čim več istih ljudi v proizvodni ekipi. Tako bomo zagotovili, da potrošnikom še naprej ponudimo ikonično pivo Union po enaki recepturi, kot so je vajeni vsa ta leta. Srce in korenine varjenja piv blagovne znamke Union bodo vedno ostali v mestu zmaja in na obstoječi lokaciji, kjer bomo vzpostavili center inovacij in manjšo mestno pivovarno. Ta bo služila kot središče za razvoj, testiranje in degustacijo novih piv Union in bo poskušala nadgraditi doživetje Union Experience, ki ostaja na tej lokaciji. To bo tudi omogočilo boljšo harmonijo s trenutno lokacijo in obstoječim okoljem ter zagotovilo, da bomo ohranili našo 160-letno povezanost z mestom še naslednjih 160 let.

Ostale novice

Alenka Rozman

Vodja komuniciranja

+386 (0)31 545 555

Pivovarna Laško Union

Ste polnoletni?

Vsebina strani je dostopna le starejšim od 18 let.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.