Pivovarna Laško Union
Menu

PLU je podpisala sporazum o zagotavljanju trajnostnega gospodarjenja z vodnimi viri

13. in 14. junija je na Bledu potekal Blejski vodni festival, ki povezuje stroko, gospodarstvo in vlade na temo vode in trajnostnega upravljanja z vodnimi viri. Pivovarna Laško Union je v sklopu festivala s predstavniki Ministrstva za okolje in prostor ter Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo podpisala sporazum za doseganje cilja 6 Agende 2030 Združenih narodov, ki zahteva trajnostno gospodarjenje z vodnimi viri ter zagotavljanje pitne vode in sanitarne ureditve.

Tanja Subotić Levanič, direktorica korporativnih odnosov, je ob podpisu sporazuma poudarila, da se kot trajnostno naravnano podjetje v Pivovarni Laško Union zavzemamo za odgovorno ravnanje z vodo: »Voda predstavlja kar 95 odstotkov piva in je ključna surovina naših visoko kakovostnih izdelkov. V Pivovarni Laško Union smo zato znotraj trajnostne strategije »Varimo boljši svet« varovanje vode in vodnih virov opredelili kot eno od šestih ključnih področij, v okviru katerih prispevamo k uresničitvi trajnostnih razvojnih ciljev OZN. Oblikovali smo konkretne ukrepe in cilje samoregulacije, kot del družbe Heineken pa uresničujemo marca letos predstavljeno vizijo za vodo do leta 2030. Pod okriljem te se usmerjamo na celoten vodni krog, saj si prizadevamo za odgovorno upravljanje z vodo, njeno učinkovito rabo in uporabo. S posodabljanjem tehnologije in optimizacijo porabe vode za proizvodnjo vsakega litra piva konstantno zmanjšujemo. V zadnjih letih tudi do 60 odstotkov. V Pivovarni Laško na primer odpadno tehnološko vodo tudi očistimo na lastni čistilni napravi, kjer v procesu anaerobne obdelave pridobivamo bioplin, ki ga uporabljamo kot alternativni energent zemeljskemu plinu v energetskih procesih.« Pivovarna Laško Union je ponosni partner Blejskega vodnega festivala, ki predstavlja vodilno platformo za vodne inovacije v regiji. S podporo tovrstnim dogodkov prispevamo k delovanju gospodarstva in družbe v smeri trajnostnega razvoja tako v Sloveniji kot tudi širše.

skupinska

 

tanja

Alenka Rozman

Vodja komuniciranja

+386 (0)31 545 555

Pivovarna Laško Union

Ste polnoletni?

Vsebina strani je dostopna le starejšim od 18 let.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.