Pivovarna Laško Union
Menu
Pri razvoju novega Union Lager Temnega piva smo zasledovali naše trajnostne usmeritve

Pri razvoju novega Union Lager Temnega piva smo zasledovali naše trajnostne usmeritve

S pomočjo potrošnikov smo razvili lahkotnejše Union Lager Temno pivo. Glavne značilnosti novega temnega piva iz družine izdelkov Union so odraz prenovljene trajnostne strategije podjetja Varimo boljši svet 2030, ki v osredje postavlja prizadevanja za ohranjanja okolja, odgovorno potrošnjo in družbeno trajnost. Posebnost novega piva je v karamelnem okusu in nižji stopnji alkohola. Pivo, za katerega je stekla kampanja Karamelno na polno, bo potrošnikom na voljo v pločevinki in povratni steklenici, v lokalih pa tudi točeno.

Blagovna znamka Union od nekdaj povezuje ljudi in v sebi nosi strast do druženja in življenja. Čeprav so meseci epidemije omejili družabno življenje, so na drugi strani zanetili žar inovativnosti. Zvarili smo novo Union Lager Temno pivo, ki je odraz trajnostne usmerjenosti podjetja ter sodelovanja med podjetjem in skupnostjo v času posebnih razmer in omejenih družbenih stikov.

Union Lager Temno pivo je nastalo v skladu s prenovljeno trajnostno strategijo Varimo boljši svet 2030. S ciljem ohranjanja okolja smo v PLU poskrbeli, da bo novo pivo potrošnikom na voljo v pločevinki in povratni steklenici. Prav povratna steklenica na eni strani ohranja svežino in karakter izdelka. Na drugi strani pa je takšna embalaža manjše breme za okolje, saj ima po ocenah podjetja za okoli petkrat nižji ogljični odtis od pločevinke, od nevračljive steklenice pa skoraj desetkrat nižji. Prav tako si bodo potrošniki Union Lager Temno pivo lahko privoščili točeno v gostinskih lokalih.

V PLU smo tudi zagovorniki odgovornega pitja in zmernosti pri uživanju alkoholnih pijač. Z novim temnim pivom, ki vsebuje 3,8 volumenskih odstotkov alkohola, v podjetju dopolnjujemo nabor pijač z znižano stopnjo alkohola ali brez alkohola ter tako potrošnikom omogočamo večjo možnost izbire. Hkrati je Union Lager Temno pivo rezultat sodelovanja s skupnostjo pri razvoju izdelka. Razmere v gospodarstvu, predvsem omejitve obratovanja gostinskih lokalov, so namreč onemogočale, da bi pivo v fazi razvoja testno ponudili izbranim gostincem in njihovim gostom. V PLU smo ubrali drugačno pot in svojim zvestim potrošnikom vzorce piva poslali na dom ter jih prosili za mnenje. Na ta način smo v podjetju zbrali odzive pokuševalcev o tem, ali jim je novo temno pivo všeč, kaj bi spremenili in ali bi takšno pivo pili v prihajajoči poletni sezoni.

Ajda Jurkas, vodja blagovne znamke Union v PLU pojasnjuje: »Želeli smo ustvariti lahkotnejše temno pivo, ki bo pitno tudi poleti. Iskali smo pravo ravnotežje med značilnim karamelnim okusom, ki pivu daje sladkobo, in nežno grenčico piva. Union Lager Temno pivo smo zvarili z mislijo na potrošnike, predvsem ženske, ki piva ne pijejo ravno zaradi izrazite grenčice. Odzivi potrošnikov v testni fazi so nas pozitivno presenetili in potrdili, da Union Lager Temno pivo zapolnjuje dosedanjo vrzel v ponudbi lahkotnejših temnih piv.«

Za promocijo Union Lager Temnega piva je stekla kampanja s sloganom Karamelno na polno.

Podrobnosti o novem pivu preberite na: https://union-experience.si/sl/vse-novice/uzivaj/novica/najpogostejsi-miti-o-pivu.

Alenka Rozman

Vodja komuniciranja

+386 (0)31 545 555

Pivovarna Laško Union

Ste polnoletni?

Vsebina strani je dostopna le starejšim od 18 let.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.