Pivovarna Laško Union
Menu

Rekreacija kot nekoč: nogomet, prijatelji in pivo

Nova športna spodbuda jeseni in spomladi prinaša 10 vseslovenskih turnirjev v malem nogometu, združenih pod imenom Živjo, nogomet.

V digitalni dobi pametnih naprav je nogomet še vedno vodilni šport, ki povezuje prijatelje, da se srečujejo ter združijo prijetno s koristnim. Pivovarna Union z novim projektom uresničuje vizijo spodbujanja športa in druženja, zato se na 10 turnirjev malega nogometa po Sloveniji lahko prijavi prav vsak rekreativni športnik ali športnica. Zmagovalci turnirja si bodo lahko v živo ogledali tekmo lige prvakov UEFA Champions League 2017/2018.

Živjo, nogomet - z zajtrkom prvakov

A preden se rekreativni športniki podajo v nogometni dvoboj, morajo poskrbeti za vrhunski zajtrk prvakov. Tega sta v Pivnici Union danes pripravila Nejc Vidmar, nogometaš NK Olimpija in Aleks Pihler, nogometaš NK Maribor. Ob kuhanju sta se spominjala svojih začetkov: »Fantje smo vsak prosti popoldan izkoristili za to, da smo lahko igrali nogomet. Ta šport se mi je tudi zaradi zabave in dobrega vzdušja tako priljubil, da sem se kasneje odločil za profesionalno kariero,« pravi Nejc. Tudi Aleks si želi, da bi nogomet zamenjal ždenje pred računalniki: »Šport povezuje ljudi in zares sem vesel, da se rekreacija spodbuja tudi na tak način. Če ne bi bil profesionalni športnik, bi tudi sam zbral še 4 prijatelje in se prijavil!«

Živjo, nogomet - v Ljubljani, Domžalah, Kopru, Velenju in Novi Gorici

Pivovarna Union že dolga leta podpira šport in športnike. »Letos smo se odločili podpreti tudi Prvo slovensko nogometno ligo in sledilo je logično vprašanje: zakaj ob vsem tem profesionalnem dogajanju ne bi ponudili dobro organiziranega tekmovanja? Nogomet zato vračamo tja, kjer je v osnovi doma: na lokalna igrišča, med ljudi, med mlado in staro, kjer igra ne bo imela samo rekreativne vloge ampak tudi povezovalno«, pravi Jernej Smisl, direktor korporativnih odnosov. V jesenskem delu bodo turnirji potekali v petih slovenskih krajih, in sicer v Ljubljani (24. september, Fužine), Domžalah (1. oktober, Trzin - Športni park Mlake), Kopru (15. oktober, Bonifika), Velenju (22. oktober, Cesta Simona Blatnika) in Novi Gorici (29. oktober, igrišče pri krožnem v Rožni dolini). Rekreativni športniki se bodo potegovali za številne nagrade – a ker je v športu pomembno sodelovati in ne le zmagati, bo vsak član ekipe prejel majico in vstopnico za obisk tekme Prve lige TS. Organizator turnirjev – Pivovarna Union in partner Nogometna zveza Slovenije verjameta, da je najbolj želena nagrada vstopnica za ogled tekme lige prvakov UEFA Champions League 2017/2018 s prevozom in nastanitvijo. Slednja bo pripadala zmagovalcu končnega dvoboja Živjo, nogomet, ki bo potekal med zmagovalci jesenskih in spomladanskih turnirjev. Prijavnina za 5-člansko ekipo je 30 eurov.

Živjo, nogomet – v živo!

Spremljajte aktualno dogajanje o ekipah, možnostih sodelovanja, rezultatih tekem in zmagovalcih na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter. Za prijave pišite na prijave@zivjo-nogomet.si ali obiščite spletno stran www.zivjo-nogomet.si.

Več informacij:
www.zivjo-nogomet.si
info@zivjo-nogomet.si

Ostale novice

Alenka Rozman

Vodja komuniciranja

+386 (0)31 545 555

Pivovarna Laško Union

Ste polnoletni?

Vsebina strani je dostopna le starejšim od 18 let.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.