Pivovarna Laško Union
Menu
S številnimi inovacijami ter z učinkovito uporabo vode ponovno izboljšani kazalnik porabe vode na liter proizvedenih pijač v Pivovarni Laško Union

S številnimi inovacijami ter z učinkovito uporabo vode ponovno izboljšani kazalnik porabe vode na liter proizvedenih pijač v Pivovarni Laško Union

Na svetovni dan Zemlje v Pivovarni Laško Union ponovno predstavljamo Trajnostno poročilo za leto 2022. Naši dosežki na področju ohranjanja okolja, družbene trajnosti in odgovornega pitja dokazujejo uresničevanje zavez iz trajnostne strategije 'Varimo boljši svet – dvignimo letvico 2030', s katero si v podjetju prizadevamo za bolj odgovorno, pravično in zdravo družbo. Lani smo z učinkovito uporabo vode ter s številnimi inovacijami kazalnik porabe vode na liter proizvedenih pijač na letni ravni izboljšali še za 5 %.

Zaveze iz trajnostne strategije 'Varimo boljši svet – dvignimo letvico 2030' odsevajo poslovno strategijo družbe HEINEKEN, imenovano EverGreen, kjer sta trajnost in odgovornost osnova celotnega delovanja. Naša trajnostna prizadevanja dvigujejo letvico na treh stebrih, z devetimi ambicijami ter 22 zavezami.

V okviru okoljskih zavez se tudi Pivovarna Laško Union usmerja v doseganje ogljične nevtralnosti v celotni verigi vrednosti, maksimizacijo krožnosti in uravnoteženo ravnanje z vodo. V zavezah družbene trajnosti so v ospredju varjenje kulture vključenosti in raznolikosti, krepitev pravičnih in varnih delovnih mest ter podpiranje skupnosti. V okviru zavez odgovornosti pa je cilj zagovarjanje zmernosti, naslavljanje škodljivih posledic uživanja alkohola in ponujanje brezalkoholnih različic pijač ter tako omogočanje večje izbire za potrošnike. 

Pregled naših dosežkov v preteklem letu si preberite v Trajnostnem poročilu za leto 2022. Na voljo pa je tudi povzetek po vseh naših ambicijah in ciljih, ki ga najdete TU.

Na zdravje Svetovnemu dnevu zemlje! V Pivovarni Laško Union skupaj #VarimoBoljšiSvet.

Ostale novice

Alenka Rozman

Vodja komuniciranja

+386 (0)31 545 555

Pivovarna Laško Union

Ste polnoletni?

Vsebina strani je dostopna le starejšim od 18 let.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.