Pivovarna Laško Union
Menu
PLU in Davidov hram želita s strateškim partnerstvom postati distributer z najboljšo osredotočenostjo na kupce v sektorju HoReCa v Sloveniji

PLU in Davidov hram želita s strateškim partnerstvom postati distributer z najboljšo osredotočenostjo na kupce v sektorju HoReCa v Sloveniji

V petek, 30.12.2022, je Agencija za varstvo konkurence (AVK) podelila soglasje, da je koncentracija družb Pivovarna Laško Union (PLU) in Davidov hram v skladu s pravili konkurence. Sledijo pravni in finančni postopki za zaključek transakcije, v skladu s katero bo PLU postala večinski lastnik v Davidovem hramu. Družbi bosta s tem vstopili v strateško partnerstvo, ki bo PLU omogočilo izboljšanje in rast poslovanja preko neposredne distribucije v sektorju HoReCa (hoteli, restavracije, catering), kupcem v tem kanalu pa prineslo boljše storitve, denimo pogostejšo dostavo in digitalna naročila.

Vstop v strateško partnerstvo z Davidovim hramom, enim vodilnih distributerjev pijač v Sloveniji in dolgoletnim partnerjem PLU v sektorju HoReCa, za PLU predstavlja priložnost za izboljšanje njihovih storitev za kupce v kanalu HoReCa. V PLU nenehno iščejo priložnosti za izboljšanje svojega poslovanja. Kompleksno in hitro spreminjajoče se zunanje okolje od njih zahteva nenehno prilagajanje. V skladu s poslovno strategijo EverGreen želijo svojim kupcem in strankam zagotoviti najboljšo izkušnjo, zmanjšati svojo kompleksnost in zagotoviti naložbe, ki so potrebne za njihovo trajnostno rast. K uresničevanju teh ciljev prispevajo tudi z investicijami v izboljševanje svojih storitev za kupce.

Iz navedenih razlogov se je PLU odločila za sklenitev strateškega partnerstva z družbo Davidov hram. Skladno z zakonodajo je PLU julija 2022 priglasila koncentracijo družb Davidov hram in PLU v presojo AVK z vidika varstva konkurence. AVK predlagani koncentraciji ne nasprotuje in je izjavila, da je le ta skladna s pravili konkurence ob upoštevanju korektivnih ukrepov, ki so bili predlagani s strani družbe PLU.  Po prejetem soglasju s strani AVK bosta družbi PLU in Davidov hram nadaljevali s postopkom za uspešen zaključek transakcije in vzpostavitev strateškega partnerstva. Strateško partnerstvo bo prispevalo k izboljšanju in rasti poslovanja PLU prek neposredne distribucije v HoReCi in omogočilo najboljši možni model za podporo kupcem na obeh področjih – tako pri distribuciji pijač kot z vidika razvoja blagovnih znamk.

Podrobnosti transakcije partnerja ne razkrivata. Več o ciljih in pričakovanih učinkih strateškega partnerstva bosta družbi PLU in Davidov hram pojasnili po zaključku transakcije.

Ostale novice

Alenka Rozman

Vodja komuniciranja

+386 (0)31 545 555

Pivovarna Laško Union

Ste polnoletni?

Vsebina strani je dostopna le starejšim od 18 let.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.