Pivovarna Laško Union
Menu
V teh težkih časih je pomembno, da stopimo skupaj in si pomagamo

V teh težkih časih je pomembno, da stopimo skupaj in si pomagamo

Pivovarna Laško Union se v teh dneh aktivno odzvala na pobude zbiranja sredstev tako pod okriljem iniciative »Skupaj zmoremo več« Gospodarskega kroga, kot tudi drugih slovenskih dobrodelnih organizacij. S tem izkazuje svojo solidarnost in posluh za lokalno skupnost.

Pivovarna Laško Union se v teh dneh aktivno odzvala na pobude zbiranja sredstev tako pod okriljem iniciative »Skupaj zmoremo več« Gospodarskega kroga, kot tudi drugih slovenskih dobrodelnih organizacij. S tem izkazuje svojo solidarnost in posluh za lokalno skupnost.

»V teh težkih časih je zelo pomembno, da stopimo skupaj in da si pomagamo,« je vodilo Pivovarne Laško Union v času zahtevnih okoliščin zaradi izbruha novega koronavirusa. Podjetje, ki ima proizvodni enoti v Ljubljani in Laškem, je v teh dneh preko pristojnih inštitucij z donacijami podprlo predvsem najbolj ranljive, ki imajo otežen dostop do pitne vode, ravno tako tiste, ki so v tem času profesionalno najbolj izpostavljeni in intenzivno skrbijo za pomoči najbolj potrebne.

Tanja Subotić Levanič, direktorica korporativnih odnosov v Pivovarni Laško Union, poudarja, da smo vsi medsebojno povezani: »Sedaj je čas za družbeno odgovornost in solidarnost med skupnostmi, podjetji, državami v Evropi in na globalni ravni, saj lahko le skupaj premagamo nastalo situacijo. V Pivovarni Laško Union smo se z donacijami odzvali na številne klice na pomoč. S temi gestami kot ambasadorji varnosti in zdravja izkazujemo svojo solidarnost tako do nacionalne kot do lokalnih skupnosti.«

Tako kot mnoga podjetja se tudi v Pivovarni Laško Union prilagajamo razmeram, ki so nastale zaradi epidemije. Neugodnim razmeram navkljub, v podjetju sledimo štirim načelom: varnost in zdravje vseh sta na prvem mestu, varovanje zaposlitev v največji možni meri, skrb za kontinuiteto poslovanja in solidarnost med ljudmi. Slednje potrjujejo tudi donacije za nakup medicinske opreme za bolnišnico in računalniška opreme za otroke iz socialno najšibkejših družin, ki se v tem časih ne morejo šolati na daljavo ter donacije brezalkoholne pijače, s katerimi je Pivovarna Laško Union podprla medicinsko osebje, pripadnike in sodelujoče v civilni zaščiti ter najbolj ranljive preko drugih dobrodelnih organizacij.

V Pivovarni Laško Union sicer nadaljujemo s poslovanjem v najboljši možni, a najprej varni, meri. Uvedli smo vrsto preventivnih ukrepov, dosledno upoštevamo smernice Nacionalnega inštituta za javno zdravje, izvajamo najvišje higienske standarde. Vsa poslovna potovanja so ustavljena, povsod tam, kjer je to le mogoče in v največji možni meri, pa je uvedeno delo od doma. Svoje sodelavce dnevno seznanjamo o stanju in razvoju dogodkov. Zavedamo se, da odprta in transparentna komunikacija – navzven in navznoter – ostaja v času krize ključnega pomena.

»Vsem nam želim, da ostanemo zdravi in varni. Se podpiramo in pomagamo drug drugemu. Da ostanemo močni. Da bi se te izkušnje, ko bo končana, spominjali kot uspešne SOS-lekcije: sodelovanja, odgovornosti in solidarnosti. In si sr(e)čni močno zaploskali,« še dodaja Tanja Subotić Levanič.

Več o skupni donaciji Regionalne gospodarske zbornice Celje, ki se ji je pridružila tudi Pivovarna Laško Union, na: https://rgzc.gzs.si/Novice/ArticleId/74955/nakup-respiratorjev-podpora-gospodarstva-lokalnemu-okolju-splosni-bolnisnici-celje

Alenka Rozman

Vodja komuniciranja

+386 (0)31 545 555

Pivovarna Laško Union

Ste polnoletni?

Vsebina strani je dostopna le starejšim od 18 let.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.