Pivovarna Laško Union
Menu
Vrača se največji in najstarejši slovenski glasbeni festival – že 57. Laško Pivo in cvetje

Vrača se največji in najstarejši slovenski glasbeni festival – že 57. Laško Pivo in cvetje

Festival Pivo in cvetje Laško se v petek, 15. julija, vrača z obljubo, da vsakega gosta čaka prav posebno doživetje. V malem mestu bo spet vršalo od veselja, pa naj bo to romanje na festival ali večdnevna zabava pod odri in ob bregovih Savinje vse do nedelje, 17. julija. Barvit glasbeni program se bo tudi tokrat podal cvetoče okrašenim ulicam, glasbe željne in piva žejne obiskovalce pa bo letos razvajal premierno predstavljen festivalski sendvič Laški pjes.

Pridružite se slovenski Festivalski reprezentanci

Laško Pivo in cvetje je več kot festival, zato se letos tudi pričenja pred samim uradnim začetkom glasbenega dela. V akciji “Sprejmi izziv, doživi Laško” se bodo obiskovalci lahko pridružili slovenski Festivalski reprezentanci, ki v Laško vabi po kolesarskih poteh, peš ali s Party vlakom. Selektor reprezentance Dejan Dogaja, je v svojo ekipo sprejel vrsto znanih obrazov, od Marcosa Tavaresa, Jakova Faka, Jane Morelj in Mihe Deželaka pa do rokometašev, vlogerja, deskarja in ostalih. Trajnostno naravnano in zabave polno reprezentančno romanje se bo priključilo tradicionalnemu vrvežu Laške godbe v petek, 15. julija, ob 19.30.

Program bo 100% slovenski in 360º širok

Letos bo po Laškem odmevalo ob zvokih trobent, kitar, elektronike in trapa. Od zimzelenega Vlada Kreslina in Malih bogov, do najbolj zaželene osvežitve na sceni Joker Out. Na dveh odrih bodo z nami tudi Dan D, Senidah in MIA, Modrijani, Šank Rock, King Foo, San Di Ego, Ansambel Udar in Balkan Boys ter Dejan Dogaja.
Pisani cvetober pivskega festivala bo zaokrožil še nov plesno-rekreativni oder Poskočni gams. Na elektronske bite se boste ob vodeni animaciji odbijali na posebnem trampolin plesišču in ogreli kolena za vroča koncertna večera pod Humom.

Sveže Laško pivo in vroči Laški pjes – prava festivalska kombinacija

Kulinarični del festivala letos v ospredje postavlja festivalski sendvič Laški pjes. Sendvič je revolucija klasičnega hot doga, zamišljenega kot popolnega spremljevalca vrčku piva. Laški pjes je plod lokalnega znanja dveh vrhunskih chefov Branka Podmenika in Iztoka Gumzeja. Nastal je v sodelovanju z lokalno pekarno Vudi, Kmetijsko zadrugo Laško in Javnim zavodom STIK Laško ter Pivovarno Laško Union.

Počitnice v kampu so lahko štiri-dnevna zabava ob Savinji

V festivalskih dneh Laško preplavi več tisoč glava množica turistov, ki tradicionalno tam ostane tudi po več dni. Kot v preteklih letih, bo tudi to poletje organiziran Kamp Jagoče ob Savinji. Obratovati prične že v četrtek, 14. julija, ob 15.00 in obratuje vse do nedelje, 17. julija, do 12.00. V kampu bodo na voljo osnovne sanitarne kapacitete. Več informacij za vse, ki bi želeli izkusiti Laško za več dni, najdete na tej povezavi na uradni spletni strani festivala.

Vse poti vodijo v Laško, a najbolj se splača z vlakom

Medtem ko bo akcija “Sprejmi izziv, doživi Laško” udeležence festivala v Laško vodila po kolesarskih in pešpoteh, se ga po navadi večina obiskovalcev udeleži z vlakom. Ker organizator želi, da se nazivu najstarejšega in največjega slovenskega festivala doda še naziv “najbolj zeleni”, je v partnerstvu s Slovenskimi železnicami nastala posebna ponudba Paket Strojevodja. Z nakupom paketa v vrednosti 20 evorv, bodo kupci prejeli povratno vozovnico za vlak, 2 velika vrčka piva, 1 sendvič Laški pjes, veliko pokovko, vstopnico za oder Poskočni gams in uživali na vseh ostalih 12 koncertih.

Festival s posebno pozornostjo na trajnostni turizem

Letošnji festival bo ob promociji javnega prometa uvedel kavcijski sistem povratnih kozarcev, s katerim se bo bistveno zmanjšala količina plastične embalaže. Obiskovalci bodo za prvi kozarec plačali 2 evra kavcije, ki bo ob vrnitvi kozarca povrnjena.
Trajnostnih pobud na festivalu bo še več – od posebnih točk za zbiranje in ločevanje odpadkov, do novo vpeljanega sistema nagrajevanja za čiščenja kampa.

Za vse, ki ne bodo našli alternative prihodu z osebnim vozilom, bo organizirano parkiranje na več parkirnih površinah. Organizatorji bodo letos namesto parkirnine zbirali prostovoljne prispevke, katerih izkupiček bo kot del trajnostnih aktivacij šel v roke čebelarske družine iz Laškega.

Alenka Rozman

Vodja komuniciranja

+386 (0)31 545 555

Pivovarna Laško Union

Ste polnoletni?

Vsebina strani je dostopna le starejšim od 18 let.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.