Pivovarna Laško Union
Menu
Z novimi investicijami nadgrajujemo pivovarsko tradicijo v Ljubljani in Laškem

Z novimi investicijami nadgrajujemo pivovarsko tradicijo v Ljubljani in Laškem

V Pivovarni Laško Union po uspešni selitvi varjenja piva iz Ljubljane v Laško konec lanskega leta zaradi preventivne zagotovitve varnosti zaposlenih in okoliške lokalne skupnosti ter po skrbni proučitvi vseh možnostih prenašamo obstoječe dejavnosti polnjenja pločevink in sodov iz Ljubljane na našo lokacijo v Laško. Z načrtovanimi investicijami povečujemo celotne zmogljivosti podjetja za proizvodnjo piva ter nadgrajujemo pivovarsko tradicijo na obeh lokacijah.

Odločitev o prenosu je bila sprejeta v kontekstu dolgoročnih načrtov podjetja, ki predvidevajo kontinuirano rast proizvodnje piva v Sloveniji. Z investiranjem v našo pivovarno v Laškem bo ta kmalu polnila potrebne količine pločevink in sodov, kot jih trenutno polnimo v Ljubljani. Na osnovi teh investicij bo Pivovarna Laško postala ena največjih pivovarn v regiji. Hkrati se bomo izognili podvojenemu delu in transportu naših izdelkov med dvema lokacijama, Ljubljano in Laškim, ter podprli naša strateška prizadevanja za zmanjšanje odtisa CO2 in izboljšali učinkovitost poslovanja. V času prenosa bomo tudi zagotavljali potrebne količine izdelkov na trgu. 

 

Prav tako začenjamo novo poglavje v razvoju ljubljanske lokacije. Z našo investicijo v mestno pivovarno Union bomo na obstoječi lokaciji razvijali, varili in testirali nove okuse za naše potrošnike in vzpostavili dom za posebne izdelke z omejenim obsegom proizvodnje. Mestna pivovarna Union bo skupaj s Pivnico Union in muzejem predstavljala novoustanovljeni center odličnosti Union. Tako bomo še naprej razvijali znamko Union in ponudili celovito izkušnjo piva v ambientu, ki bo v harmoniji s svojim okoljem. 

Zavedamo se, da navedene odločitve vplivajo na naše sodelavce. Tako kot v preteklosti bomo tudi sedaj z največjo skrbnostjo obravnavali vprašanja, ki zadevajo naše ljudi. Naša želja in namen je zadržati vse (v obsegu 35) sodelavce, ki so trenutno vključeni v oskrbno verigo Pivovarne Union. 

Ostale novice

Alenka Rozman

Vodja komuniciranja

+386 (0)31 545 555

Pivovarna Laško Union

Ste polnoletni?

Vsebina strani je dostopna le starejšim od 18 let.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.