Pivovarna Laško Union
Menu
Zgodbe, ki bogatijo raznolikost PLU

Zgodbe, ki bogatijo raznolikost PLU

V tednu žensk, okoli 8. marca, vsako leto pripravimo celovit pregled, kako raznoliki in vključeni smo v Pivovarni Laško Union ter ali imamo vsi enake možnosti prispevati k doseganju skupnih ciljev.

V infografiki smo prikazali konkretne številke naše raznolikosti glede na spol in dodali še našo povprečno starost. Tri sodelavke na delovnih mestih, ki veljajo za tradicionalno moška, pa so v video zgodbah spregovorile o dinamiki dela ter o pozitivni energiji in sodelovalnosti njihovih raznolikih ekip.

Pivovarke v tradicionalno moških poklicih
»Pri mojem delu me navdušuje predvsem dinamika in delo z ljudmi,« je poudarila vedno nasmejana Bojana Gorjup Petar, off trade predstavnica na terenu. Dodala je, da njena strast do dela s potrošniki in kupci izhaja iz njene komunikativnosti. Off trade ekipa, v kateri dela, je raznolika in uravnotežena – razmerje med ženskami in moškimi je približno 50:50 – in se odlično razumejo.

Tudi Katja Dimc, specialistka za kakovost v proizvodnji, z zadovoljstvom opaža, da je v njenem poklicu razmerje obeh spolov uravnoteženo. Kako se vključevati v tako raznoliko ekipo? Katja je predlagala: »Bodi to kar si in uspeh je zagotovljen.« Motivirajo jo majhne zmage in da uspeh dosežejo kot povezana, uglašena ekipa.

»V svoji ekipi sem edina ženska in se v njej odlično počutim,« pa je razložila Nika Kunšek,
še ena specialistka za kakovost, a ta skrbi za aktivnosti v polnilnici. Njena vrednota je veselje do življenja, saj rad dela tisto, kar jo veseli in je obkrožena z veselimi, pozitivnimi ljudmi, kakršni so v njeni ekipi. Pravi, da zato zjutraj z veseljem vstane in gre na delo.

Dvigamo letvico za bolj vključujočo družbo
Ženske predstavljajo skoraj tretjino celotne ekipe PLU. Kar v petih od skupaj sedmih oddelkih so v večini. Največ, kar 85,7% jih je v vodstvu. Vključenost žensk se krepi tudi na ravni vodij MT-1. V zadnjih treh letih je njihov delež s 50 % poskočil na dobrih 62 %.

Plačno vrzel med spoloma smo odpravili leta 2022 in tako pred rokom uresničili eno naši trajnostnih zavez iz strategije Varimo boljšo družbo – dvignimo letvico do 2030. Vsi vodje so usposobljeni in opolnomočeni za vključujoče vodenje, da skupaj vsak dan krepimo našo raznolikost in vključenosti ter vsem dajemo enake možnosti.

Alenka Rozman

Vodja komuniciranja

+386 (0)31 545 555

Pivovarna Laško Union

Ste polnoletni?

Vsebina strani je dostopna le starejšim od 18 let.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.