Pivovarna Laško Union
Menu

Euro Effie za akcijo Laško izziv Pivovarne Laško Union in Lune \TBWA

Tretji Euro Effie za Slovenijo

Bruselj, 16. oktober – Laško izziv je vreden Euro Effija, je na včerajšnji podelitvi v Bruslju odločila žirija tekmovanja za nagrado EACA Euro Effie. Akcija Pivovarne Laško Union, ki jo je pripravila v sodelovanju z agencijo Luna\TBWA, je tretja v vrsti slovenskih prejemnikov nagrade Euro Effie v 23 letih od pričetka tega prestižnega tekmovanja. Nagrado si je prislužila z izjemnimi rezultati dokazane učinkovitosti kampanje na vseh trgih regije.

36 finalistov letošnjih nagrad Euro Effie je prihajalo iz Belgije, Češke, Danske, Finske, Francije, Nemčije, Slovenije, Španije, Švice, Ukrajine in Združenega kraljestva. O zmagovalcih je odločala dvostopenjska žirija, med katero so bili tudi slovenski predstavniki.

Nagrade Euro Effie sicer v stroki veljajo za simbol dokazane učinkovitosti ter priznanje partnerstvu med oglaševalcem in agencijo, ki snujeta tržno-komunikacijsko akcijo.

»Nismo sramežljivi in s ponosom govorimo o svojih ambicijah, da želimo z Laškim pivom postati številka 1 v mainstream segmentu v regiji Adria (Slovenija, Hrvaška, Bosna in Srbija). Zato smo takšnega priznanja, ki dejansko prepoznava naše dosežke, še toliko bolj veseli. Upravljanje znamk je preseglo stihijsko in kampanjsko delo, naši koraki na področju marketinga so premišljeni in dolgoročno usmerjeni. Želimo biti regijski ter obenem tudi dovolj lokalno relevantni, s čemer povečujemo oziroma odpiramo potencial znamki. Seveda pa v nobenem koraku ne pozabljamo na bistvo znamke, na njene vrednote in želeno pozicijo. V življenju ni izgubljenih bitk, so le dragocene izkušnje, na podlagi katerih se učiš in postaneš bogatejši – to je vodilo znamke Laško. In ravno to se nam je, pa tudi meni osebno, zgodilo v teh lepih trenutkih, na kar sem kot vodja znamke izjemno ponosen. Pri pripravi tako obsežne zgodbe poleg agencije sodeluje tudi regijski team, številni partnerji v vsaki državi, in prav vsem resnično hvala za vložen trud. Imamo ga, EuroEffija!« je po prejemu nagrade dejal Urban Kramberger, manager blagovne skupine Laško.

Laško osvaja Balkan bi lahko zapisali pod Euro EFFIE.

»Mednarodne kampanje so tako v strateškem kot kreativnem smislu izjemen zalogaj za agencijo in naročnike, saj ima vsak trg svoje specifike. Ko to dejstvo postavimo še v perspektivo našega »disruption modela«, ki je hkrati tudi naša filozofija, iskanje učinkovitega skupnega imenovalca postane še toliko težje. Zato je ta prestižna evropska nagrada, ki velja za najbolj ugledno v naši panogi, izjemna potrditev tako naši filozofiji, strokovnosti kot odličnemu dolgoletnemu odnosu z naročnikom. Prepričani smo, da je prihodnost rasti slovenskih blagovnih znamk v regionalni in mednarodni širitvi in tu jim lahko Luna \TBWA dokazano ponudi najučinkovitejšo podporo,« je dejala Dali Bungič, direktorica Lune \TBWA. Luna \TBWA je sicer na letošnjem lokalnem, slovenskem izboru za Effie Slovenija 2018 prejela kar 5 Effie nagrad (od skupno podeljenih osmih) ter bila izbrana za najbolj učinkovito agencijo leta.

Nagrajena disrupcija

Laško izziv je kampanja, ki je v preteklem letu potekala v državah naše regije: Sloveniji, Hrvaški, Bosni in Hercegovini ter Srbiji. Kampanja dokazuje, da se strateško premišljen, drzen, »disruptiven« pogled obrestuje v končni komunikacijski in prodajni učinkovitosti, predvsem ko disrupcija služi kot temelj postavljanja dolgoročne komunikacijske platforme. Kampanja je v celotni regiji spodbudila online in offline komunikacijo in z odpiranjem tematike povezovanja in preseganja raznolikosti posegla tudi v družbene razprave. Euro Effie tako posredno potrjuje in nagrajuje tudi učinkovitost metode iskanja drznih, disruptivnih strateških komunikacijskih rešitev.

Effie Awards Europe med najbolj cenjenimi

Letno tekmovanje Effie Awards Europe je med najbolj cenjenimi in najbolj prestižnimi evropskimi tekmovanji. Organizira ga Evropsko združenje komunikacijskih agencij (EACA) ob podpori družb: Facebook, Google, the European Interactive Digital Advertising Alliance (EDAA), The European Publishers’ Council, WARC, Adforum.com, Procter & Gamble, Nielsen, creativebrief & Viva Xpress Logistics. Effie Awards Europe nagrajuje tržno-komunikacijske aktivnosti, ki so se v preteklem letu izvajale na vsaj dveh evropskih trgih, če akcija nedvoumno dokazuje, da sta bila izbor in uporaba tržnih komunikacij ključna za njen uspeh. Prvič predstavljene leta 1996 so edine evropske nagrade, ki se ocenjujejo na osnovi dokazane učinkovitosti na dveh ali več tržiščih.

Urban Kramberger

Euro Effie

- Konec -

 

Dodatne informacije:
Alenka Rozman, vodja komuniciranja, alenka.rozman@heineken.com, +386 (0)31 545 555,
Maša Butara, PR, Luna \TBWA, masa.butara@luna.si, +386 (0)51 247 692


O Pivovarni Laško Union
Pivovarna Laško Union d.o.o., ki je v 100-odstotni lasti družbe Heineken, ima skoraj 200-letno tradicijo proizvodnje piva v Sloveniji. Z dvema poslovnima enotama, Pivovarno Laško in Pivovarno Union, je vodilni proizvajalec piva v Sloveniji ter ponudnik jabolčnega vina in osvežilnih brezalkoholnih pijač. Podjetje je razvojno naravnano in zavezano uporabi prvovrstnih naravnih sestavin ter nenehnemu izboljševanju in inoviranju. Del poslovne strategije je trajnostni razvoj. Z izvajanjem trajnostne strategije “Varimo boljši svet” na šestih ključnih trajnostnih področjih – eno od njih je odgovorno pitje – podjetje prispeva k uresničitvi šestih ciljev trajnostnega razvoja Organizacije združenih narodov. S takšnim pristopom Pivovarna Laško Union vari boljšo Slovenijo.
Več na http://www.pivovarnalaskounion.com.

 

Alenka Rozman

Vodja komuniciranja

+386 (0)31 545 555

Pivovarna Laško Union

Ste polnoletni?

Vsebina strani je dostopna le starejšim od 18 let.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.