Pivovarna Laško Union
Menu

Ob svetovnem dnevu Zemlje: Varimo boljšo Slovenijo

Ljubljana, 22. april 2019 - Svetovni dan Zemlje je priložnost, da delovanje podjetja ocenimo skozi širšo perspektivo planeta in družbe. S poslovanjem širom po svetu in razvojem uspešnih blagovnih znamk je namreč neločljivo povezana odgovornost, ki presega meje dobičkonosnega poslovanja. V Pivovarni Laško Union se ob tem zavedamo, da je skrb za planet skupna vsem deležnikom, tudi podjetjem in potrošnikom. Začeli smo z razmislekom pri sebi.

Skupina Heineken, katere del je Pivovarna Laško Union, želi imeti pozitiven odtis na trgih, na katerih posluje. Zato je trajnostni razvoj sestavni del poslovne strategije Pivovarne Laško Union. Odraža se v naših vrednotah in je naša izbira za doseganje poslovne odličnosti. Je tudi navdih našim blagovnim znamkam, da se v svojem poslanstvu usmerjajo na reševanje okoljskih in družbenih izzivov.

Z izvajanjem trajnostne strategije “Varimo boljši svet” smo začeli pri sebi in na področjih, kjer lahko kot odgovorno podjetje naredimo največ. Naše cilje in prizadevanja smo strukturirali v šestih ključnih področij:

  • Zdravje in varnost (Promoting health and safety)
  • Zaščita virov pitne vode (Every drop – protecting water resources)
  • Zmanjšanje emisij CO2 (Drop the C – reducing CO2 emissions)
  • Sodelovanje s skupnostjo (Growing with communities)
  • Trajnostna oskrba (Sourcing sustainably)
  • Odgovorno pitje (Advocating responsible consumption).

Verjamemo, da z uresničevanjem trajnostne strategije na izbranih šestih področjih prispevamo k uresničitvi šestih (od 17) ciljev trajnostnega razvoja Združenih narodov: (2) Odprava lakote, (3) Zdravje in dobro počutje, (6) Čista voda in sanitarna ureditev, (7) Cenovno dostopna in čista energija, (8) Dostojno delo in gospodarska rast ter (12) Odgovorna poraba in proizvodnja.

Z intenzivnimi prizadevanji bomo nadaljevali tudi v prihodnje, v skrbi za okolje in čim bolj učinkovite rešitve izzivov pred nami, tudi v sodelovanju s ključnimi deležniki, kot so odločevalci, poslovni partnerji in civilna družba. Verjamemo, da s takšnim pristopom varimo boljšo Slovenijo.

Alenka Rozman

Vodja komuniciranja

+386 (0)31 545 555

Pivovarna Laško Union

Ste polnoletni?

Vsebina strani je dostopna le starejšim od 18 let.

To spletno mesto vedno uporablja piškotke, ki so nujni za njegovo delovanje, z vašim soglasjem pa tudi analitične in oglaševalske piškotke. Z izborom opcije »Strinjam se« se bodo na vašo napravo namestili vsi piškotki. Če tega ne želite, to lahko spremenite s klikom na »Prilagodite nastavitve«. Več informacij najdete v politiki piškotkov.